Confidentialitate

Nota de informare

Infolab Net Solutions SRL va administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati, cu respectarea prevederilor Legii nr. 677/2001 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date si ale Legii 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul telecomunicatiilor.

Utilizarea Compatibilitate.ro este interzisa minorilor. Compatibilitate.ro va solicita in cadrul procesului de inregistrare suficiente informatii care sa indice faptul ca utilizatorii au cel putin 18 ani.

Prin inregistrarea pe site, utilizatorii declara si garanteaza ca au cel putin 18 ani. Cu toate acestea, Compatibilitate.ro nu poate garanta pentru acuratetea informatiilor furnizate de utilizatori cu privire la varsta din momentul inregistrarii. Compatibilitate.ro nu isi asuma responsabilitatea pentru utilizarea site-ului de catre minori care incalca prevederile termenilor si conditiilor de utilizare a site-ului.

Definitiile termenilor

Precizam ca pentru a putea intelege mai bine Politica de Confidentialitate trebuie ca, mai intai, sa va insusiti corect urmatoarele definitii ale cuvintelor cheie, cu scopul de a nu exista confuzii sau interpretari gresite ale politicii noastre de confidentialitate.

Date cu caracter personal - informatii referitoare la o persoana fizica identificata sau identificabila;

Prelucrarea datelor cu caracter personal - operatiunea care se efectueaza asupra datelor personale;

Stocarea - pastrarea pe orice fel de suport a datelor cu caracter personal;

Date statistice - date agregate obtinute ca urmare a prelucrarii de catre operator a datelor cu caracter personal, care sunt utilizate numai pentru scopuri statistice si/sau de informare, promovare si care nu fac referire la o persoana fizica identificata sau identificabila;

Date anonime - date ce nu pot fi asociate cu o persoana;

Sistem de evidenta a datelor cu caracter personal - orice structura organizata de date personale;

Operator - orice persoana fizica sau juridica care stabileste scopul si mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal;

Tert - orice persoana fizica sau juridica, alta decat persoanele care sunt autorizate sa prelucreze date;

Destinatar - orice persoana fizica sau juridica, careia ii sunt dezvaluite date, indiferent daca are sau nu calitatea de tert.

Toate datele personale pe care ni le furnizati in calitate de utilizator/vizitator al site-ului Compatibilitate.ro beneficiaza de prelucrare numai in scopul oferirii in conditii optime de catre Infolab Net Solutions SRL a serviciilor sale pe internet si a serviciilor care tin de domeniul divertismentului si sunt direct sau indirect asociate website-ului Compatibilitate.ro.

Prin completarea formularului de inregistrare prin care deveniti membru al comunitatii Compatibilitate.ro, va dati in mod expres si neechivoc, consimtamantul ca datele dumneavoastra cu caracter personal sa intre in baza de date a societatii Infolab Net Solutions SRL si sa fie prelucrate si folosite in viitor de catre aceasta. Scopurile colectarii datelor utilizatorilor de catre Infolab Net Solutions SRL, fara ca aceasta sa implice asumarea oricarei alte obligatii din partea acestei societati, sunt urmatoarele:

- postarea continutului materialor utilizatorilor/vizitatorilor pe site-ul Compatibilitate.ro;

- transmiterea si postarea mesajelor utilizatorilor/vizitatorilor pe site;

- pentru a asigura accesul la sectiuni cu acces limitat ale site-ului;

- introducerea comentariilor cu privire la fisierele adaugate de catre ceilalti membri pe site-ul Compatibilitate.ro;

- cautarea si adaugarea de prieteni cu interese comune, transmiterea de mesaje altor membri inscrisi pe site;

- participarea la concursuri, promotii;

- completarea chestionarelor sau abonarea la buletinele de stiri sau alte liste de corespondenta;

- transmiterea de mesaje non-comerciale sau de tip administrativ (privind schimbari in site, administrare, etc);

- transmiterea de oferte, promotii, mesaje publicitare si de marketing privind activitatea societatii Infolab Net Solutions SRL si a tertilor cu care Infolab Net Solutions SRL are relatii de orice natura (inclusiv comerciale);

- statistici interne necesare pentru imbunatatirea calitatii serviciilor oferite si imaginii website-ului Compatibilitate.ro si pentru crearea unor elemente caracteristice noi, promotii, functionalitati si servicii noi.

Pentru a beneficia de serviciile informatice oferite de catre Infolab Net Solutions SRL, vi se poate solicita furnizarea unor date personale, necesare pentru crearea si activarea unui cont valabil si functional pe site-ul Compatibilitate.ro. Nu aveti obligatia de a furniza datele solicitate. Refuzul dvs. determina imposibilitatea accesarii site-ului.

In momentul crearii contului pe site, aveti posibilitatea de a opta pentru servicii privind primirea de informatii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de serviciul nostru in nume propriu sau in numele unor terti clienti prin bifarea casutei corespunzatoare din cadrul setarilor contului de utilizator.

Conform Legii nr. 677/2001 o data pe an, puteti sa va exercitati, in mod gratuit, dreptul de acces la datele furnizate, pentru a afla daca acestea sunt sau nu prelucrate. In acest sens ne puteti transmite pe e-mail la adresa support@compatibilitate.ro sau in scris la sediul social al Infolab Net Solutions SRL din Romania, Prahova, Ploiesti o cerere datata si semnata in care puteti arata daca doriti ca informatiile sa va fie comunicate la o anumita adresa, care poate fi si de posta electronica, sau printr-un serviciu de corespondenta care sa asigure ca predarea se va face numai personal. In eventualitatea adresarii unei astfel de cereri, in scopul urgentarii solutionarii acesteia, va rugam sa studiati cu atentie prevederile acestui document precum si ale legislatiei aplicabile disponibile pe site-ul www.dataprotection.ro si sa ne furnizati toate informatiile necesare astfel incat sa putem raspunde solicitarii dvs.

De asemenea puteti oricand exercita, in conditiile prevazute de aceeasi lege, dreptul de interventie asupra datelor in sensul rectificarii, actualizarii, blocarii sau stergerii datelor a caror prelucrare nu este conforma prezentei legi. In special cu privire la datele incomplete sau inexacte, aveti posibilitatea exercitarii dreptului de opozitie in situatii particulare in sensul descris de lege, precum si dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa solicitati oricand doriti stergerea contului sau anonimizarea datelor.

Utilizatorii isi pot anula oricand contul folosind optiunea corespunzatoare din cont. Odata cu anularea contului, profilul utilizatorului nu mai este vizibil catre alti utilizatori, dar in sistem pot fi pastrate referinte la utilizatorul respectiv pe termen nedeterminat.

In termen de 30 de zile de la anularea contului, utilizatorul beneficiaza de acces la contul sau, cu scopul reactivarii acestuia. Pentru reactivarea contului de utilizator este necesara autentificarea in cont si exprimarea acceptului cu privire la aceasta actiune.

Conturile de utilizator anulate precum si toate informatiile asociate vor fi sterse automat, in cazul in care contul de utilizator nu este reactivat in termen de maximum 30 de zile de la data anularii.

Pentru situatiile in care veti solicita stergerea contului, agreati si intelegeti ca stergerea datelor personale ce va apartin va fi urmata de anularea contului dumneavoastra din sistem si in consecinta de imposibilitatea de a accesa serviciul oferit de Infolab Net Solutions SRL.

Colectarea datelor tehnice ale utilizatorilor

In scopul imbunatatirii serviciilor oferite prin intermediul website-ului, Compatibilitate.ro poate utiliza tehnologii care permit colectarea anumitor informatii cu caracter tehnic despre vizitatorii site-ului.

Colectarea datelelor tehnice de catre Compatibilitate.ro se poate realiza in urmatoarele modalitati:

- din raportul de trafic al server-ului: in momentul vizitarii site-ului Compatibilitate.ro, sunt furnizate anumite informatii legate de acces, cum ar fi adresa IP, ora vizitei, locul de unde ati accesat site-ul, durata vizitei, sistemul de operare folosit, informatii ce vor fi stocate de Infolab Net Solutions SRL;

- prin intermediul cookie-urilor: cand vizitati Compatibilitate.ro este posibil sa va fie trasmis un cookie pentru a facilita stocarea si urmarirea preferintelor sau in scopul de a va permite o mai buna utilizare a site-ului.

- Cookie-ul consta intr-un fisier de tip ".txt", oferit browser-ului dumneavostra de un server web, ce poate fi plasat pe hard disk-ul calculatorului folosit pentru accesarea site-ului. Majoritatea browser-elor sunt setate sa accepte aceste fisiere. Daca nu doriti acest lucru, puteti reseta browser-ul Dumneavoastra sa va anunte de fiecare data cand primiti cate un cookie sau sa refuze acceptarea acestor cookie-uri. Atentie: daca ati setat browser-ul sa refuze cookie-urile, este posibil ca unele sectiuni ale website-ului sa nu poata fi accesate in parametri normali.

Cookie-urile ne confera posibilitatea de recunoastere a sistemului la fiecare vizita pe site-ul Compatibilitate.ro. Acest lucru ne ajuta sa va putem furniza mesaje, inclusiv comerciale, adaptate preferintelor dumneavostra, sa compilam date referitoare la intelegerea si folosirea serviciilor furnizate, sau a tipului de browser pe care il utilizati.

Accesul la datele personale

In masura in care urmatoarele date furnizate sunt reale ele constituie date cu caracter personal si vor fi dezvaluite tertilor utilizatori si vizitatori ai website-ului, prin afisarea lor pe pagina personala ce gazduieste profilului utilizatorului: nume, stare civila, etnie, nationalitate, studii, domeniu de activitate, orientare religioasa, varsta, caracteristici fizice (culoare ochi, culoare par, inaltime, greutate), orientare sexuala, localizare (tara si orasul). 

Pe langa aceste informatii puteti alege sa faceti publice in cadrul Compatibilitate.ro si alte informatii cum ar fi preferinte personale, prieteni de pe site, fisiere pe care le incarcati pe site inclusiv poze personale, preferinte in ceea ce priveste stilul de viata.

Exceptand informatiile mentionate in prealabil, Infolab Net Solutions SRL nu va dezvalui niciun fel de informatii personale despre utilizatorii sai catre terte parti fara acordul prealabil al acestora. Putem oferi informatiile Dumneavoastra personale (care au acordul Dumneavoastra de a fi distribuite) afiliatilor nostri, consultantilor, distribuitorilor, comerciantilor si furnizorilor de servicii, cu care colaboram pentru sustinerea si dezvoltarea site-ului.

Infolab Net Solutions SRL poate solicita utilizatorilor Compatibilitate.ro si urmatoarele date personale, care nu vor fi facute publice de catre Infolab Net Solutions SRL in cadrul Compatibilitate.ro: data nastere, adresa de email, adresa domiciliu, numar de telefon. Infolab Net Solutions SRL nu isi asuma raspunderea in care utilizatorii divulga aceste informatii catre alti utilizatori ai Compatibilitate.ro.

Infolab Net Solutions SRL poate dezvalui, in conditiile prevazute de legislatia in vigoare, informatii care permit identificarea in mod personal, atunci cand legea prevede in mod expres acest lucru si cand toate conditiile legate de garantiile legale sunt indeplinite sau atunci cand serviciul sau informatia respectiva este necesara pentru a proteja drepturile si interesele Infolab Net Solutions SRL.

Daca unele din datele despre dumneavoastra sunt incorecte, va rugam sa ne informati cat mai curand posibil. Infolab Net Solutions SRL nu incurajeaza declararea datelor nereale, intrucat acestea odata dovedite a fi nereale nu pot beneficia de protectie legala.

Compatibilitate.ro nu vinde, nu ofera la schimb si nu inchiriaza date cu caracter personal catre terti.

Infolab Net Solutions SRL nu isi asuma responsabilitatea pentru pierderile de informatii sau date cauzate de orice defectiuni sau erori ale soft-ului cu care este conceput si gazduit site-ul Compatibilitate.ro.

Link-uri externe

Pe website-ul Compatibilitate.ro pot fi puse la dispozitia publicului spoturi, link-uri sau bannere publicitare care pot conduce spre alte pagini web, apartinand unor terte persoane fizice sau juridice. Informatiile de orice fel, incluzand informatiile cu caracter personal, furnizate unor astfel de pagini nu intra sub controlul sau autoritatea Infolab Net Solutions SRL si acesta nu poate fi facut responsabil pentru orice utilizare a acestora in orice mod.

Politica Anti-Spam

Compatibilitate.ro se opune trimiterii de e-mail-uri comerciale nesolicitate si/sau spam. Daca observati sau considerati ca ati primit un e-mail nesolicitat de la noi, va rugam sa ne anuntati printr-un e-mail la support@compatibilitate.ro, pentru a investiga cauza.

Securitatea

Accesul la datelor Dumneavoastra este permis exclusiv acelor angajati Infolab Net Solutions SRL si acelor terti carora le sunt necesare aceste informatii pentru administrarea, optimizare si imbunatatirea calitatii serviciilor oferite.

Infolab Net Solutions SRL ia toate masurile de siguranta si securitate pentru a proteja confidentialitatea datelor Dumneavoastra, prin mecanisme fizice, electronice si procedurale de protectie, dar nu poate garanta integritatea datelor cu caracter personal si nu poate elimina complet eventuale riscuri.

Modificari ale Acordului de Confidentialitate

Infolab Net Solutions SRL isi rezerva dreptul a modifica prevederile prezentului Acord si va aduce la cunostinta utilizatorilor aceste modificari in cazul in care acestea afecteaza datele cu caracter personal ale utilizatorilor. Orice modificare intra in vigoare imediat in cazul utilizatorilor nou inregistrati. In cazul utilizatorilor deja inregistrati, modificarile aduse prezentului Acord intra in vigoare in ziua imediat urmatoare publicarii acestora.

Prezentul Acord de Confidentialitate a fost actualizat la data de 10 August 2017.

In cazul in care aveti intrebari cu privire la continutul prezentului Acord, va rugam sa ne contactati pe e-mail la adresa support@compatibilitate.ro SAU in scris la sediul social al Infolab Net Solutions SRL din Romania, Prahova, Ploiesti.