Cum vad barbatii romantismul fata de cum il vad femeile

Romantismul este acel lucru dupa care orice om tanjeste intr-o relatie, chiar daca nu vrea sa recunoasca acest lucru.

Fie ca vorbim de oferirea sau primirea unui buchet de flori fara nicio ocazie speciala, intalniri romantice sau plimbari sub clar de luna, poezii trimise pe sms sau dedicatii muzicale, preferintele romantice ale unei persoane variaza mult in functie de stadiul relatiei, varsta, si mai ales in functie de sex.

Iata care sunt cateva dintre principalele diferente dintre barbati si femei cand vine vorba de cum vad cele doua sexe romantismul.

Unul dintre primele lucruri care poate fi zis despre romantism in ecuatia barbati versus femei este ca, pe cand majoritatea femeilor afirma sus si tare ca le plac barbatii romantici si isi doresc romantism in viata lor, barbatii afirma ca nu le pasa despre asemenea lucruri foarte mult, desi in secret si lor le plac asemenea gesturi.

Comunicarea este cheia

Ceea ce psihologii aud cel mai adesea de la femeile care se plang de lipsa de romantism in relatia lor este ca s-au saturat sa-i spuna barbatului ce si-ar dori sa faca, unde ar vrea sa mearga, ce cadouri ar vrea sa primeasca, etc. Pur si simplu, femeile isi doresc ca barbatii sa le ghiceasca gandurile, sa le cunoasca gusturile si preferintele si sa actioneze cu de la sine putere cand este vorba despre gesturile romantice.

Insa barbatii nu sunt deloc de aceeasi parere. Majoritatea prefera sa primeasca de la partenera lor indicatii clare in privinta lucrurilor care ii plac si a gesturilor la care se asteapta aceasta din partea lor. Pur si simplu, barbatii asa sunt construiti. Si, decat sa te plangi intr-una ca nu ai parte de momente romantice in viata de cuplu, mai bine fa-i o lista cu lucrurile la care te astepti, sugereaza-i foarte clar ce anume te incanta si iti face placere si ai sa vezi ca vor aparea in viata ta cand te astepti mai putin.

Calitate versus cantitate

Desi femeile isi doresc adeseori momente romantice si nu se plictisesc de asemenea gesturi, barbatii prefera in general sa faca un singur astfel de gest deosebit in care sa puna accentul pe calitate. Cum ar fi sa te duca la un hotel de cinci stele intr-o statiune de lux o data pe an in concediu si apoi, tot restul anului vor considera ca si-au facut “datoria”.

Un buchet imens de trandafiri rosii si o bratara scumpa vor constitui pentru orice barbat un cadou despre care cred ca este suficient pentru un an intreg. Asa ca nu te mai astepta sa-ti aduca vreo floare sau un alt cadou prea curand. Daca ti-ai dori ca in schimb sa primesc din cand in cand ceva simbolic doar ca sa-ti arate ca s-a gandit la tine, ar fi bine sa revezi sfatul de mai sus si sa-i spui clar ce-ti doresti.

Intelegerea este cheia

Dialogul si o corecta perceptie asupra asteptarilor celuilalt si a principiilor sale de viata este cheia pentru a avea o relatie frumoasa si fara certuri pe tema lipsei gesturilor romantice. Comunica-i partenerului tau exact care sunt asteptarile tale in acest domeniu si fa-l sa inteleaga ce iti face placere in loc sa suferi asteptand de la el niste gesturi care lui nici macar nu-i trec prin minte.

A intelege ca barbatii sunt construiti astfel decat femeile in aceasta privinta inseamna a dobandi acea intelepciune necesara oricarei relatii de succes care ar putea, de ce nu, sa se transforme intr-o relatie matrimoniala.

Inregistreaza-te