Sfaturi pentru incepatorii in dating-ul online

Daca ai sosit de curand in lumea dating-ului online, bine ai venit! Intalnirile pe o platforma de anunturi matrimoniale sau relatii discrete sunt o modalitate minunata de a cunoaste persoane noi si de a incepe o relatie.

Cel mai probabil ai auzit pana acum multe povesti despre barbati care cauta femei pe Internet sau despre femei care vor sa intalneasca barbati pe site-uri de matrimoniale.

Exista si intamplari neplacute dar si povesti de succes care s-au terminat cu o casatorie si cu "au trait fericiti pana la adanci batraneti".

Adevarul este ca intalnirile pe Internet sunt diferite pentru fiecare in parte. Experienta dating-ului online tine de personalitatea din spatele fiecarui utilizator al unei platforme de anunturi matrimoniale, asa ca sfaturile nu se aplica la fel tuturor si nici fiecarei situatii unice.

Pentru incepatori, iata cateva lucruri de care e bine sa tii seama cand te aventurezi pentru prima data in lumea online dating-ului:

1. Nu te astepta sa-ti gasesti imediat sufletul pereche!

Asteptarile de a gasi pe cineva perfect pentru tine si care sa corespunda idealului tau de partener imediat ce ti-ai creat un profil pe Compatibilitate.ro nu sunt realiste. Bineinteles, exista sansa ca acest lucru sa se intample inca din prima zi, insa este o sansa mica.
Insa, a fi membrul unei comunitati de online dating te poate ajuta sa iti dai mai bine seama ce anume iti doresti de la un partener, te familiarizeaza cu diverse tipologii de utilizatori si iti permite sa treci peste emotiile inerente oricarui inceput.

2. E ok sa spui Nu!

Poti sa refuzi sa te intalnesti cu cineva cunoscut pe un site de dating online fara sa ii ranesti sentimentele. Fie ca vrei o relatie serioasa sau doar sa cunosti barbati online uneori nu esti dispusa sa acorzi prea mult timp unui anumit utilizator. Indiferent ce nu ti-a placut la profilul sau la mesajele lui poti sa-i raspunzi simplu si direct: "Buna, iti multumesc pentru mesaj, dar din pacate eu caut altceva si nu cred ca suntem compatibili".

3. Mizeaza pe sinceritate!

Ai putea fi tentat sa iti completezi profilul cu informatii conforme cu ceea ce crezi ca vor sa citeasca cei care cauta o relatie pe internet.

Acest lucru nu este insa o idee foarte buna. Bineinteles, barbatii care cauta de exemplu o relatie matrimoniala sau sunt interesati de compatibilitatile de religie vor fi interesati sa citeasca la profilul tau ca esti o femeie ortodoxa sau ca esti si tu in cautarea unui barbat singur.

Dar daca barbatul tau ideal este genul care stie sa gateasca si sa stea acasa privind un film la TV nu are rost sa scrii la profilul tau ca esti o mare petrecareata si ca preferi sa iesi sambata seara in club.

In orice caz, un lucru este sigur, si in dating-ul online, la fel ca in oricare alt aspect al vietii: este important sa te distrezi, sa te simti bine, dar ai grija sa nu jignesti pe nimeni si tine intotdeauna minte regula de aur "poarta-te cu ceilalti asa cum ti-ai dori sa se poarte si ei cu tine".

Inregistreaza-te