Epidemia de singuratate. De ce e bine sa ai pe cineva aproape de sufletul tau

Este in firea omeneasca sa ne dorim o familie sau macar pe cineva alaturi de care sa ne petrecem viata. Sunt foarte multi aceia pentru care relatiile matrimoniale nu sunt raspunsul favorabil la ceea ce-si doresc, insa nici acestia nu-si doresc defapt sa fie singuri.

Psihologii afirma ca persoanele care traiesc in singuratate, fara sa faca parte dintr-un cuplu sunt mai presupuse sa dezvolte o depresie.

Bineinteles, depresia este o boala grava si cauzele ei nu sunt pe deplin elucidate de specialisti, insa singuratatea poate fi un factor determinant.

Fara un partener te poti lasa coplesit de ganduri negative

Atunci cand faci parte dintr-o relatie, chiar daca este una la distanta, ai cu cine sa-ti impartasesti gandurile si sentimentele, ai cui sa povestesti ceea ce ti se intampla in viata de zi cu zi, la serviciu sau in familie. Daca insa esti singur/a, gandurile te pot coplesi pentru simplul motiv ca nu ai cui sa le povestesti.

Chiar daca nu ai neaparat motive sa te gandesti la lucruri negative, te poti trezi ca ele apar fara voie in mintea ta, pentru simplul motiv ca nu este nimeni preocupat sa discute cu tine despre lucruri pozitive cum ar fi sentimentele de dragoste sau visurile si planurile de viitor.

In doi e mai usor sa-ti indeplinesti planurile

Poate ca desi esti singur/a ai planuri marete, te gandesti ca vei putea realiza anumite lucruri pentru care te pregatesti, studiezi si economisesti bani. Insa atunci cand esti singur si nu ai o persoana apropiata care sa discute cu tine despre aceste visuri, daca nu ai pe cineva care sa te sustina atunci cand treci prin etape importante cum ar fi un examen sau inainte sa mergi la un interviu pentru un job te poti simti deprimat, neincrezator si chiar sa suferi un esec desi te considerai foarte bine pregatit.

Toti oamenii au nevoie de apreciere si respect

Chiar daca ai o familie care te sustine, nu se poate compara increderea si sustinerea unui parinte cu ceea ce ai primi din partea unui partener de sex opus.

Persoanele care nu au un iubit in viata lor care sa le ridice increderea in ei insisi si moralul atunci cand sunt dezamagiti de anumite intamplari au tendinta sa devina mai timide, mai neincrezatoare in propriile puteri si mai lipsite de ambitie in viitor.

Respectul pe care ti-l arata o persoana indragostita de tine poate face minuni pentru psihicul tau, chiar daca este vorba despre gesture minore cum ar fi faptul ca el iti deschide usa cand intrati intr-o incapere sau faptul ca tu il ajuti sa care bagajele poate sa te faca sa te simti o persoana mai buna, speciala si plina de incredere.

Uneori poate fi bine sa fii singur, dar nu pe termen nelimitat

Fiecare om are nevoie de perioade de singuratate si introspectie in viata sa. Uneori ai nevoie sa-ti restabilesti lista de prioritati in viata, sau sa te refaci de pe urma unor trauma emotionale.

Singuratatea te poate ajuta sa faci aceste lucruri, insa a face parte dintr-un cuplu, a cunoaste femei sau barbati necunoscuti de care te poti indragosti face parte din firea omeneasca si este un lucru benefic pentru orice om.

Chiar daca esti timid si nu ai curaj sa abordezi pe cineva care ti-ar putea deveni partener exista o solutie foarte simpla. Intra acum pe Compatibilitate.ro si cauta-ti un partener de dating.

Inregistreaza-te