La ce sa fii atenta cand te intalnesti prima data cu un barbat

Discutiile pe un site de online dating pot sa te ajute sa-ti faci o idee despre o persoana pe care vrei s-o cunosti, dar abia la prima intalnire are loc proba "de foc" care va stabili daca aveti sau nu sanse sa alcatuiti un cuplu, sa va simtiti bine impreuna sau chiar sa ajungeti la o relatie matrimoniala.

Multe doamne singure aflate in cautarea unui partener se intreaba ce anume ar trebui sa le dea de gandit la un barbat la prima vedere, care sunt cele mai importante aspecte la care sa aiba grija inca de la bun inceput pentru a fi sigure ca nu pierd timpul in zadar cu intalniri ulterioare.

Asadar, iata care sunt sfaturile specialistilor in dating online privitoare la lucrurile la care este bine sa fii atenta atunci cand te intalnesti prima data cu un barbat.

1. Doar o aventura sau un partener de viata?

Unul dintre principalele lucruri pe care e bine sa le stabilesti de la bun inceput cu un partener de online dating, este incotro vreti sa se indrepte relatia voastra daca veti ajunge sa aveti una.

Daca esti o femeie singura in cautarea unei relatii matrimoniale, este bine sa fii atenta daca el incepe sa mentioneze cat de bine ati putea sa va distrati impreuna intr-o excursie la munte luna viitoare, dar evita sa iti raspunda la intrebarea daca isi doreste copii sau nu.

Pe un site precum Compatibilitate.ro poti intalni atat parteneri care isi doresc doar sa socializeze si sa se distreze impreuna, cat si barbati interesati de o relatie serioasa pentru toata viata.

2. Cat timp liber are?

Exista mai multe variante. Fie lucreaza foarte multe ore avand o meserie care-l solicita si peste program, sau este un antreprenor dedicat care uita sa mai plece de la birou, fie are doar job-uri sezoniere sau este in permanenta cautare de noi provocari profesionale. Oricare dintre situatii ar putea fi buna pentru eventualitatea in care veti deveni un cuplu, cu conditia ca amandoi sa aveti aceleasi asteptari de la cantitatea de timp liber petrecut impreuna.

De exemplu, daca si tu si el munciti foarte mult, veti alcatui un cuplu mult mai potrivit decat daca tu lucrezi multe ore pe saptamana iar el are foarte mult timp liber sau invers.

3. Ce parere are despre femei?

Fie ca aduce vorba despre colegele de la birou, amice sau o sora, matusa, verisoara, cumnata, fii atenta ce parere are despre persoanele de sex feminin din viata sa. Iti poti da seama cu usurinta daca este genul dominator intr-o relatie, tipul de barbat care-si doreste ca iubita sau sotia sa nu-i iasa din cuvant si sa il astepte acasa cu masa pusa fara sa aiba dreptul sa iasa la un suc cu prietenele, sau dimpotriva este un feminist convins care respecta rolul femeii in familie si societate.

Mare atentie la vocabularul sau! Daca il vei surprinde folosind expresii precum "tipa il tine sub papuc pe iubitul ei" sau "majoritatea femeilor din ziua de azi sunt prea moderne si vor sa faca pe sefele" sau si mai rau "tu nu pari a fi la fel ca celelalte fete"… mai bine ia-ti deja gandul de la o posibila relatie cu el.

4. Ce principii de viata are?

Pentru fiecare dintre noi exista anumite lucruri despre viata, familie si societate in care credem cu tarie, pe care le aplicam ca principii de la care nu facem rabat. Fie ca e vorba despre credinta si religie, despre valori si traditii importante pentru noi, despre viziunea asupra politicii sau economiei tarii sau la nivel mondial, despre stilul de parenting pe care l-am adopta daca am fi parinti, toate acestea sunt extrem de importante si definitorii pentru cum traieste o persoana.

De aceea, atrage-ti partenerul in discutii despre acele subiecte importante pentru tine si analizeaza-i parerile pentru a descoperi daca conceptiile voastre sunt compatibile.

5. Cum a luat sfarsit ultima sa relatie?

Orice barbat care-ti va raspunde la aceasta intrebare dandu-si ochii peste cap cu un gest exasperat sau va replica "nici macar nu mai vreau sa ma mai gandesc la scorpia aia" nu merita sa iti pierzi timpul cu el.

Desigur, toate relatiile pot fi complicate si poate ca intr-adevar, ultima sa partenera i-a facut zile fripte, insa poti avea pretentia ca el sa poata macar discuta civilizat despre asta, fara sa arunce cu acuzatii si fara a incerca sa ponegreasca o femeie chiar daca ea face acum parte din trecutul sau.

6. Imagineaza-ti-l alaturi de prietenii tai

Crezi ca s-ar simti bine si s-ar integra in gasca ta de prieteni? Il poti vizualiza amuzandu-se la o bere in oras alaturi de tine si amicii tai? Sau ti-a facut impresia ca fac parte din lumi diferite, ca nu ar avea subiecte comune de conversatie si ca s-ar simti incomod?

Daca tipul cu care te-ai intalnit este un barbat care prefera in mod clar sa se imbrace elegant, sa ia cina in restaurante scumpe si se distreaza mergand doar la teatru si opera, iar serile tale cu prietenii sunt predominant iesiri la biliard si pizza, la o terasa cu o halba de bere in fata si concerte de muzica rock, ar trebui sa te gandesti de doua ori la ce alegere ai de facut.

Poti risca sa mergi inainte in relatia cu el si sa te indepartezi de prietenii tai, pentru ca nu vor fi compatibili, sau dimpotriva, poti continua sa-ti cauti pe Compatibilitate.ro un partener care sa se muleze si el pe preferintele pentru petrecerea timpului liber si distractie ale tale si ale amicilor tai.

Daca dorintele tale sunt de a-ti intemeia o familie, partenerul pe care-l cauti trebuie sa fie compatibil cu tine in majoritatea aspectelor importante ale vietii tale.

Inregistreaza-te