Cum iti dai seama daca sunteti compatibili?

Exista un element foarte important pe care trebuie sa-l ai in vedere atunci cand esti in cautarea unei relatii matrimoniale. Si acesta este exact acel lucru de care ne ocupam noi - compatibilitatea.

Cum poti sa-ti dai seama daca esti compatibil cu cineva? Care sunt lucrurile la care trebuie sa fii atent/a la inceputul unei relatii atunci cand esti in cautarea unui partener serios si alaturi de care vrei sa dezvolti o relatie sentimentala de durata.

Bineinteles, pentru a ajunge la asa ceva, doi oameni trebuie sa aiba foarte multe lucruri in comun si sa fie complementari in aspectele esentiale in care se deosebesc.

Fii atent/a la ce muzica asculta

Sa le luam pe rand, preferintele muzicale spre exemplu sunt foarte importante, intrucat se stie ca muzica este una dintre metodele preferate de relaxare ale tuturor oamenilor si stilul de muzica pe care-l asculti, de cele mai multe ori iti defineste foarte bine personalitatea.

Asadar, fii atent/a la ce concerte iti propune partenerul tau de dating sa mergeti impreuna, ce muzica asculta in masina cand calatoriti impreuna sau ce CD-uri achizitioneaza si ce melodii fredoneaza cand este vesel/a. Daca esti genul care adora un concert simfonic sau muzica de opera, sunt slabe sanse sa te intelegi bine pe termen lung cu cineva care asculta manele spre exemplu, oricat de mare ar putea fi atractia fizica dintre voi.

Preferintele trebuie sa fie similare

Acelasi lucru ca mai sus este valabil si in privinta emisiunilor tv pe care le urmariti, a cartilor pe care le cititi sau nu si a modului in care va petreceti timpul liber.

Este foarte greu sa intemeiezi o relatie cu cineva care urmareste doar emisiuni mondene cu subiecte de scandal si citeste doar tabloide, daca tu esti o persoana care nu deschide televizorul decat pentru documentare si preferi literatura science-fiction.

Modul in care priveste viata este esential

De-a lungul vietii noastre, cu totii ne transformam, ne dezvoltam personalitatea, trecem prin diverse etape de maturizare si dezvoltare emotionala. Cu toate acestea, anumite trasaturi de caracter ne sunt foarte bine intiparite in fire si le vom pastra pe de-a lungul intregii noastre existente.

Atunci cand cineva se gandeste la o relatie matrimoniala, trebuie sa fie constient/a ca celalalt, pe care si-l doreste partener de viata, se va schimba sau nu, si cel mai bine este sa nu pleci la drum asteptand ca celalalt sa se schimbe. In general, lucrul acesta se intampla rar sau deloc.

Asadar, daca tu esti o persoana toleranta si miloasa, nu vei putea sa te simti in largul tau alaturi cu cineva cu vederi extrem de radicale sau foarte egoist.

Complementaritate si stiluri de viata diferite

Pe de alta parte, puteti si ar trebui sa fiti complementari pentru a avea o poveste frumoasa de iubire. Daca el este de exemplu o fire mai sedentara si tie iti plac aventurile in aer liber, va fi util pentru amandoi sa invatati unul de la celalalt, atat beneficiile momentelor de tandrete petrecute in fata televizorului, cat si fericirea extrema pe care ti-o poate da doar depasirea unor limite fizice pe care nu credeai niciodata ca le-ai putea depasi intr-un sport sau activitate outdoor.

Sinceritatea este esentiala inca de la inceput

Asadar, daca vrei sa fii sigur/a daca cineva este sau nu compatibil cu tine, cel mai important lucru pe care-l ai de facut, este bineinteles sa accepti sa-l/o cunosti.

Pentru acest lucru existam noi cei de la Compatibilitate.ro ca sa te ajutam sa cunosti oameni noi.

Insa este esential, ca tu sa fii constient/a de ceea ce iti doresti de la un partener, care sunt trasaturile sale de caracter pe care le-ai aprecia cel mai mult, si mai ales, pastreaza-ti obiectivitatea pe cat posibil atunci cand il/o evaluezi si nu lasa doar pasiunea sa decida.

Comunicarea sincera si deschisa inca de la inceputul relatiei este un pas sigur catre o viata frumoasa si fericita impreuna.

Inregistreaza-te