Cele 6 date statistice despre relatii pe care toti cei singuri ar trebui sa le cunoasca

Cand vine vorba despre dragoste si relatii, lucrurile nu sunt niciodata extrem de clare pentru ca e un domeniu emotional si greu de analizat de catre oamenii de stiinta.

Oamenii care cauta o relatie sunt imprevizibili, fiecare are propriul stil si fiecare poveste a unui cuplu este unica si diferita.

Cu toate acestea, exista studii care demonstreaza ca anumite lucruri stau intr-un anume fel pentru majoritatea oamenilor. Asa ca, daca esti interesat de lumea datingului online sau esti in cautarea unei relatii matrimoniale, iata cateva lucruri pe care ar fi bine sa le stii.

1. Interesele comune si sexul sunt importante pentru o casnicie de success

Cel mai recent studiu privind institutia casatoriei releva faptul ca 64% dintre cuplurile care au o casnicie fericita afirma ca pasiunile comune sunt ceea ce le face sa aiba o relatie frumoasa cu partenerul, iar 61% ca sexul de calitate este liantul de legatura primordial in cazul cuplului lor.

2. Barbatilor le pasa mai mult cine plateste nota decat femeilor

In ciuda faptului ca multor femei in ziua de astazi li se pare ca e normal sa-si plateasca singure consumatia atunci cand merg la o intalnire, pentru a demonstra ca sunt femei independente, se pare ca barbatilor inca le place sa fie cavaleri. Astfel, un studiu in acest sens arata ca 86% dintre barbati prefera sa fie lasati sa achite ei nota de plata la un restaurant dupa ce au luat cina cu partenera, in timp ce doar 56% dintre femei au afirmat ca se asteapta ca barbatul sa faca acest lucru.

Doar 20% dintre barbati au declarat ca le place cand femeia se ofera sa faca ea cinste.

3. E mai greu sa ai o relatie in mediul urban

Conform unui studiu bazat pe date adunate de Facebook in urma schimbarilor de statut a relatiei utilizatorilor, se pare ca nu intotdeauna a locui intr-un oras mare este benefic pentru a avea o relatie. Se pare ca cei care locuiesc in mari centre urbane sunt mai atrasi de diversele activitati culturale si artistice organizate in orasul lor, isi petrec timpul cu prietenii, si neglijeaza uneori pentru mult timp sa se preocupe de a-si gasi un partener. Cei din orasele mai mici sau din mediul rural sunt mai dornici de o relatie serioasa sau matrimoniala.

4. Daca te intalnesti cu cineva deja de 3 luni, deja veti incepe o relatie serioasa

Cuplurile care au la activ 3 luni de cand se intalnesc ajung sa aiba in general relatii serioase care dureaza cel putin 3-4 ani. Asa ca, atentie! 3 luni de dating este o piatra de cotitura pe drumul relatiei voastre, daca mergeti mai departe se pare ca aveti destule in comun pentru o relatie pe termen lung.

5. Tehnologia intareste o relatie de cuplu

Ciudat sau nu, cercetatorii afirma ca in urma unei discutii purtate prin mesaje cei doi membri ai unui cuplu pot ajunge sa se cunoasca mai bine decat in urma unei discutii intre patru ochi. Asta pentru ca textul scris poate fi mai usor analizat, citit si recitit in liniste, pe cand in viata reala trebuie sa dai replica imediat.

De asemenea, 47% dintre cuplurile care au participat la un studiu privind obiceiurile persoanelor care utilizeaza internetul au afirmat ca si-au rezolvat o cearta cu partenerul mult mai usor prin intermediul mesajelor trimise online sau prin sms decat atunci cand s-au certat fata in fata.

6. A doua casnicie merge intotdeauna mai bine

Statisticile sunt favorabile celor care isi doresc o a doua relatie matrimoniala, psihologii afirmand ca sansele de a divorta in cazul celei de-a doua casatorii sunt cu mult mai mici decat in cazul primei casnicii.

Cei trecuti deja printr-o casnicie au de partea lor experienta, stiu deja ce presupune aceasta institutie a casatoriei si ce asteptari sa aiba. De asemenea, cei aflati la a doua casatorie sunt in general mai precauti, cauta mai mult pana cand se decid sa ia aceasta decizie, dar cand o fac o fac in deplina cunostinta de cauza.

Inregistreaza-te