Despre ce sa vorbesti la prima intalnire

Cand te pregatesti pentru o prima intalnire cu un partener de dating online sentimentul este usor asemanator cu cel pe care-l ai inaintea unui interviu de angajare, nu-i asa?

Fie ca esti un barbat in cautarea unei doamne singure alaturi de care speri sa petreci clipe placute, sau o femeie in cautarea unei relatii matrimoniale, emotiile si ingrijorarile sunt firesti si inerente inaintea primei intalniri in viata reala.

Asadar, ai cunoscut pe cineva pe Compatibilitate.ro si-ti doresti sa va intalniti dar te temi ca nu stii ce subiecte sa abordezi, despre ce ar trebui sau nu sa aduci vorba? Citeste mai jos cateva sfaturi extrem de utile si cateva idei care s-ar putea sa te scoata din incurcatura.

1. Evita sa vorbesti despre fostul partener

Este o tentatie fireasca sa intrebi sau sa vorbesti despre relatiile din trecutul vostru, insa motivul care v-a adus impreuna pe un site de dating online este sa va gasiti un/o nou/a partener/a asa ca ar fi mai bine sa evitati acest subiect.

Gandeste-te la prima intalnire ca la un moment placut, de relaxare si conectare emotionala cu o persoana care poate iti va fi strain/a in primele momente dar alaturi de care ai putea sa-ti petreci, cine stie, poate chiar toata viata.

2. Impartasiti experiente de viata

Ce locuri ai vizitat, unde nu ai calatorit inca dar ti-ar place sa ajungi, evenimente deosebite la care ai asistat, cele mai impresionante personalitati pe care le-ai cunoscut sau doar le-ai ascultat vorbind, poate un concert al unei trupe celebre la care ai participat sau finala unei competitii sportive la care ai fost si tu… toate se pot transforma in subiecte deosebite de discutie.

Si sunt un bun punct de plecare in a incepe sa cunosti pe cineva bazandu-te pe reactiile si comentariile pe care el/ea le va face referitor la acele subiecte. Ai putea descoperi daca va plac aceleasi locuri, daca aveti aceleasi pasiuni sau daca el/ea este interesat/a macar sa le descopere alaturi de tine intr-un posibil viitor comun.

3. Nu vorbi doar despre tine

Sunt doua persoane care alcatuiesc un cuplu si nu trebuie sa uiti sa-i acorzi atentia ta partenerului tau de conversatie. Poate ca esti o persoana timida care nu indrazneste sa puna prea multe intrebari, dar nu trebuie nici sa monopolizezi discutia povestind doar despre tine.

Este perfect in regula sa raspunzi intrebarilor lui/ei, insa nu te arunca in relatari interminabile despre experientele sau opiniile tale si da-i sansa si lui/ei sa-si exprime parerea si sa-ti impartaseasca propriile idei si trairi.

Scopul unei intalniri intre doi oameni care s-au cunoscut pe un site de dating este de a se cunoaste mai bine si de a descoperi daca se plac, daca pot forma un cuplu si daca pot avea o relatie, asadar discutia trebuie sa fie despre amandoi.

4. Discutat despre locul unde traiesti

Pe un site de dating online cum este Compatibilitate.ro poti cunoaste persoane din orice oras sau chiar din alta tara. Presupunand ca partenerul/a tau/ta nu locuieste in acelasi oras/tara, unul dintre cele mai bune subiecte pentru prima intalnire este sa-i povestesti despre locul unde locuiesti, despre ce este interesant de vizitat, cum e viata in acel loc, ce iti place si ce nu la orasul in care traiesti.

Chiar daca sunteti amandoi din acelasi oras poate ca ai copilarit in alta parte sau ai locuit pentru o perioada in alta zona a tarii, locurile in care ne-am petrecut o parte a vietii sunt subiecte fascinante si pot sta la baza unor discutii interesante si constructive pentru o relatie.

5. Evita sa discuti despre bani

Locul de munca poate fi unul dintre subiectele interesante de abordat la prima intalnire. Nu neaparat pentru ca e ceva deosebit sa discuti despre unde lucrezi dar e cam inevitabil intre doi necunoscuti sa se intrebe unul pe celalalt cu ce se ocupa si ce meserie au.

Insa, cand vine vorba despre salariu sau veniturile obtinute in urma profesiei, este mai bine sa eviti sa te arati interesat de asta de la prima intalnire. De asemenea, nici sa te lauzi cu cati bani castigi nu este foarte indicat. Poti sa admiri masina sau telefonul mobil al partenerului, tinuta lui/ei eleganta sau accesoriile dar nu este deloc politicos sa intrebi cat au costat sau de unde a avut bani sa si le procure.

6. Ce faci in timpul liber?

Hobby-urile si pasiunile unei persoane sunt de multe ori lucrurile care-l/o definesc ca persoana, asa ca e unul dintre cele mai bune subiecte de discutie pentru o prima intalnire.

Chiar daca partenerul/a ta nu are vreun hobby deosebit, nu practica vreun sport sau nu este fan al vreunei trupe, echipe sau formatii, puteti discuta despre ce anume va face placere sa faceti in timpul liber, unde va place sa va plimbati in weekend sau care sunt traditiile in familia voastra de sarbatori si in vacante.

Aici isi pot gasi locul si intrebari de genul "Unde ai vrea sa traiesti daca ai putea alege orice loc din lume?" sau "Ce ai face daca ai dispune de fonduri nelimitate?".

Prima intalnire cu un barbat sau o femeie necunoscut/a poate fi o experienta memorabila, care poate fi primul pas catre o relatie minunata, dar se poate si transforma intr-o simpla amintire banala. Depinde la fel de mult si de partener cat si de tine. Oamenii sunt animale sociale asa ca fii creativ/a, lasa timiditatea deoparte si abordeaza toate aceste subiecte. Vei fi poate placut surprins/a!

Inregistreaza-te