Reguli invechite de care e bine sa uiti cand iti dai intalnire

Dating-ul s-a schimbat mult in ultimii ani. Acum, in loc sa cunoasca potentiali parteneri prin intermediul prietenilor, la petreceri sau in cluburi, milioane de oameni se indreapta catre online dating.

Odata cu peisajul si mediul intalnirilor se schimba si regulile acestui "joc" de socializare, flirt, indragostire si cunoastere de parteneri.

Iata care erau cele mai comune reguli de dating care devin treptat invechite si pe care te sfatuim sa le ignori in noua epoca a datingului online!

1. Opusele se atrag nu este intotdeauna valabil

Corecta ar fi exprimarea "cateodata" firile opuse se atrag. Dar uneori, persoanele cu un temperament banal nu au nimic in comun si nu sunt compatibile. De altfel, conceptul acesta "opusele se atrag" este foarte vag. La ce se refera mai exact? La temperament? La aspectul fizic? Cele mai bune relatii vor fi intotdeauna cele in care ai suficiente lucruri in comun cu partenerul dar si deopotriva, cele in care exista si provocari de ambele parti.

2. Este foarte corect sa faci tu prima miscare

Daca simti impulsul sa dai cuiva intalnire atunci noi te sfatuim sa o faci. Vechea zicala conform careia trebuie sa-l faci pe celalalt sa faca el/ea primul pas nu mai e valabila. Sa faci prima miscare, mai ales in lumea online dating-ului a devenit un semn de incredere, ceea ce e sexy la orice varsta. Daca cineva se va simti deranjat/a ca ai facut tu primul pas si I-ai cerut o intalnire online, atunci e pierderea lui/ei nu a ta.

3. Nu mai incerca din rasputeri sa fii irezistibil/a

Este imposibil, ca sa nu mai spunem obositor, sa fii atractiv pentru toti potentialii parteneri de online dating.

In loc sa incerci sa fii irezistibil pentru toti cei care ar putea fi interesati de tine incearca sa te concentrezi pe a demonstra care e calitatea care te face pe tine unic/a.

Va fi cu siguranta mai usor sa atragi parteneri de calitate care vor aprecia exact ceea ce te face pe tine persoana deosebita care esti. Alege calitatea in detrimentul calitatii!

4. Poti sa uiti uneori de lista de calitati pe care le doresti la un partener

Sa nu ne intelegi gresit. Este important sa ai o idee despre ce anume cauti in lumea online dating-ului, dar partenerii pe care i-ai putea cunoaste pe Internet insumeaza o atat de mare paleta de personalitati si tipologii umane incat ar fi nu doar absurd ci si total gresit sa te limitezi doar la cei care indeplinesc anumite criterii rigide.

Poti avea o lista dar incearca sa fii flexibil/a. Niciodata nu poti sa stii ce-ti poate aduce un click norocos.

5. E ok sa povestesti despre tine

Femeile erau invatate pe vremuri sa isi flateze partenerii de conversatie si sa se arate in permanenta interesate de realizarile si calitatile lor.

Dar si tu esti la fel de interesanta ca si partenerul tau. Asa ca, de ce sa nu aduci vorba despre tine? Nu fii timida si povesteste-i despre tine, cariera ta, familie sau copii. Altfel cum ar putea sa te cunoasca si sa-si dea seama daca sunteti sau nu compatibili?

6. Pastrarea misterului despre propria personalitate e o cale cu dus-intors

Sa nu te lasi citit/a foarte usor poate partea un sfat bun la inceput, dar sa pozezi intr-o personalitate sofisticata doar ca sa intrigi un potential partener de online dating poate fi riscant.

Trecerea de la intrigare la iritare se poate face foarte usor si risti sa pierzi din start o posibila relatie frumoasa.

Poti sa dezvalui despre tine atat cat te simti confortabil sa o faci, aceasta iti poate aduce mai multe satisfactii pe termen lung decat un joc amuzant de-a soarecele si pisica.

7. Exprima-te natural

Bineinteles, toti stim ca nu este deloc placut sa porti o conversatie cu cineva care foloseste injurii odata la fiecare doua cuvinte. Dar daca tu esti in general o persoana care se exprima liber si uneori te adresezi mai colorat vis-a-vis de o situatie anume care te calca pe nervi, nu-ti ascunde adevarata personalitate doar de dragul conventionalului. Un potential partener te va aprecia pentru firea ta vulcanica si dezinhibata nu pentru ca doar pozezi intr-un pudibond.

8. Traieste clipa!

Datingul online poate parea un joc amuzant de-a sentimentele. Dar daca-l privesti ca atare nimeni nu va avea de castigat, inclusiv tu. Bineinteles ca trebuie sa fii relaxat cand iti dai intalniri pe Internet insa daca esti intr-adevar in cautarea unei relatii serioase, nu face greseala de a incerca sa pui rabdarea la incercare unui potential partener inca inainte de a se infiripa o legatura serioasa intre voi si sa-l lasi sa astepte zile la rand pana sa-i raspunzi la mesaje doar ca sa-l pui pe jar.

Lasa-te dus/a de val si raspunde celor care te contacteaza. S-ar putea sa regreti daca nu o faci.

Inregistreaza-te