Noile reguli de dating valabile in 2018

Lumea relatiilor matrimoniale sau a intalnirilor de socializare abunda de reguli nescrise pe care, fie ti le impartasesc cunoscutii, fie le citesti pe Internet si ajungi sa ti le asumi fara a simti cu adevarat nevoia sa le respecti.

Multe dintre ele sunt de fapt depasite in ziua de astazi. A inceput un nou an, si e cazul sa lasi deoparte prejudecatile si cateva reguli de mult invechite si sa te bucuri cu adevarat de posibilitatile oferite de lumea online dating-ului, un univers care-ti ofera ocazia de a cunoaste persoane noi si interesante, de a te distra si de a avea intalniri de calitate si, de ce nu, chiar sa-ti gasesti jumatatea alaturi de care sa-ti petreci restul vietii.

Iata care sunt principalele reguli de dating valabile in 2018:

1. Impartiti nota de plata la prima intalnire

Suntem in 2018 si e timpul sa admitem o data pentru totdeauna ca femeile sunt si le place sa fie independente. Nu se vor simti jignite daca iti vei plati doar cafeaua ta sau le vei da banii pentru biletul tau la film. Dimpotriva, le vei arata astfel ca le tratezi cu respect si incredere. Abia de la a doua intalnire e cazul sa discutati daca pentru ceea ce ar putea deveni cuplul vostru e o situatie convenabila sau nu sa impartiti nota de plata sau sa faca cinste unul dintre voi.

2. Foloseste-ti mobilul dar nu face exces

Sa-ti verifici contul de Facebook in timpul primei intalniri cu un partener cunoscut pe Compatibilitate.ro este cu siguranta nepoliticos. Asta nu inseamna ca trebuie sa-ti inchizi complet telefonul. Exista si varianta ca cel/cea cu care sperai sa ai o relatie serioasa sa se dovedeasca a nu fi deloc ceea ce ti-ai dorit si atunci poti cu siguranta folosi telefonul pentru a da un mesaj scurt unui prieten sa te "salveze", solicitandu-te de urgenta undeva ca scuza pentru a intrerupe intalnirea, daca se dovedeste a fi un dezastru total. Dar haide sa nu ne gandim la ceea ce este mai rau. Poti folosi telefonul pentru a-i arata partenerului tau de dating cele mai interesante fotografii facute in ultima ta vacanta sau pentru a-l/o ruga sa asculte una dintre melodiile trupei tale preferate, insa, daca intre voi chiar se naste ceva, cel mai bine este sa iti dedici intreaga atentie discutiei si timpului petrecut impreuna si sa uiti de telefon.

3. Da-i mesaj cand simti nevoia

Nu te teme ca vei parea prea "disperat/a". Daca iti place cu adevarat de cel/cea cu care te-ai intalnit, si ceea ce-ti doresti este sa-ti gasesti jumatatea, nu exista nici cel mai mic motiv sa-l/o lasi sa astepte 24 de ore inainte de a-i da un mesaj in care sa-i spui asta.

Daca ai avut o prima intalnire extraordinara da-i mesaj chiar in acea seara si impartaseste-i ceea ce simti. Va veti simti amandoi mult mai bine. Entuziasmul se potriveste cu vremurile in care traim.

4. Lasa-te condus/a de sentimente

Iti place partenerul/a ta de dating? Simti ca ai vrea sa-l/o saruti sau chiar mai mult de atat? Lasa-te in voia pasiunii si indrazneste sa faci ceea ce simti.

O veche preconceptie despre dating spunea ca e mai bine sa astepti pana la cel putin a treia intalnire inainte sa devii intim cu partenerul/a. In 2018 lucrurile s-au schimbat, e timpul sa devenim mai indrazneti si mai curajosi.

5. Varsta este doar un numar

Dragostea nu este limitata de un anumit interval de varsta. Desi prejudecatile societatii in care am crescut ne-au inradacinat ideea ca e mai bine ca barbatul sa fie mai in varsta decat femeia, sau ca o diferenta de peste 5 ani intre parteneri va face ca relatia sa nu dureze, este momentul sa uiti de acest lucru.

Femeile pot fi fericite cu parteneri mult mai tineri decat ele, iar o diferenta de varsta mare intre parteneri poate fi chiar benefica relatiei voastre. Indrazneste in acest an sa-ti extinzi aria de cautare pentru potentiali parteneri de online dating si nu mai lasa varsta sa-ti dicteze cu-i sa-i dai mesaj pe Compatibilitate.ro.

6. Poti vorbi despre orice

Politica, sexul sau convingerile religioase erau intr-o vreme subiecte tabu la o prima intalnire, fiecare dintre acestea putand genera discutii aprinse.

Intr-adevar, vor ramane mereu subiecte delicate insa nu iti sugeram sa le eviti, dimpotriva. Nu este cazul sa te cenzurezi si este chiar mai bine sa afli de la bun inceput daca tu si partenerul tau impartasiti aceleasi convingeri si viziuni despre viata.

Comunica despre ceea ce simti si ce gandesti, vorbeste despre lucrurile in care crezi si pe care le sustii. Cine se va indragosti de tine este bine sa cunoasca de la bun inceput cine esti cu adevarat? Nu-i asa?!

7. Incheie intalnirea intr-un mod politicos

Exceptand cazurile in care persoana cu care te-ai intalnit este cu adevarat dezagreabila, nu ai niciun motiv pentru care sa nu inchei intalnirea intr-o maniera placuta si destinsa, chiar daca ti-ai dat seama ca nu este deloc cine sau cum sperai sa fie.

Ar fi foarte urat sa te scuzi ca te duci pana la baie si sa-l/o abandonezi la masa din cafeneaua sau restaurantul unde v-ati dat intalnire. Chiar daca nu-ti face placere sa spui cuiva direct ca nu sunteti compatibili, poti sa te bucuri de momentele petrecute impreuna discutand si amuzandu-va despre lucruri generale cum ar fi evenimente sportive sau filme.

8. Sinceritatea este inca la mare pret

Ok, aceasta nu este o regula noua, dar asta nu inseamna ca nu merita sa o readucem in discutie. Te-ai distrat la intalnire? Ai dori sa va mai vedeti? Spune-i! Sa "te lasi greu" nu e deloc un joc de seductie sau un flirt acceptabil in ziua de azi, e chiar enervant si poate fi interpretat gresit de celalalt ce poate banui ca te mai vezi si cu altii sau ca nu esti o persoana serioasa.

Pe de alta parte, daca nu ai simtit nicio chimie intre voi, cel mai bine este iarasi sa fii sincer/a si sa nu-l/o lasi sa-si faca sperante false in legatura cu viitorul vostru impreuna.

Inregistreaza-te