7 greseli pe care sa le eviti intr-o noua poveste de dragoste

Primele intalniri si etapa initiala a unei noi povesti de dragoste pot fi pline de fluturasi in stomac si visuri indraznete. Este foarte frumos sa te lasi in voia adrenalinei, a fiorilor si emotiilor unui nou inceput, dar nu lasa ca norisorii pe care plutesti sa devina nori de furtuna care sa scufunde corabia relatiei voastre, inca dinainte ca ea sa plece din port.

Care sunt greselile pe care le fac in general femeile la inceputul unei noi relatii si care duc la dezamagiri si frustrari? Iata sfaturile specialistilor nostri in dating online.

L-ai luat prea tare din prima

E bine ca tu stii ce doresti de la un potential partener si, mai ales in lumea dating-ului online, este util sa precizezi de la bun inceput daca esti in cautarea unei relatii serioase sau vrei doar sa socializezi si sa te distrezi.

Insa nu-l speria inca de la primele intalniri povestindu-i cu lux de amanunte cati copii iti doresti si cum o sa-i cheme, ce rasa de caine vrei sa-ti iei cand vei fi la casa ta si unde sa va petreceti luna de miere.

Chiar daca este si el in cautarea unei partenere de viata, i s-ar putea parea infricosator sau lipsit de atractivitate faptul ca tu ti-ai planificat deja in amanunt toata viata si s-ar putea sa se teama ca nu se va ridica la inaltimea asteptarilor tale.

Te prefaci a fi cine nu esti

La inceputurile unei relatii ai putea fi tentata sa pozezi intr-o tipa asa cum crezi ca i-ar placea lui sa fii.

Daca l-ai cunoscut pe Compatibilitate.ro si stii ca pe profilul lui a trecut faptul ca are un stil de viata activ, vei incerca sa tii pasul cu el ba chiar sa-i propui chiar tu iesiri in natura, excursii pe munte sau sa iesiti la alergare impreuna. Totul doar ca sa-l impresionezi si sa para ca si tu ai acelasi stil de viata ca si el.

Ce se va intampla insa atunci cand, inevitabil, flacara pasiunii va mai scadea din intensitate si te vei trezi ca-ti este dor sa lenevesti pe canapea si vei realiza ca tu ai fi mai fericita sa iesiti la un concert sau la un cinematograf, insa el isi doreste inca o excursie la munte? Cum ii vei explica atunci faptul ca, tu nu te dai defapt in vant dupa sport si ca esti o fire sedentara? S-ar putea ca tot ce s-a infiripat intre voi pana in acel moment sa se destrame. Asa ca, mai bine da-i voie sa te cunoasca de la bun inceput asa cum esti, ca sa evitati surprizele neplacute in viitor.

Nu ai invatat din greselile trecutului

Atunci cand incepi o noua relatie, este bine sa lasi trecutul deoparte, acesta este un sfat foarte bun. Dar noi te sfatuim sa-l lasi deoparte doar dupa ce l-ai analizat pe indelete si ai tras invatamintele necesare din greselile facute. Dupa ce ai pus punct unei relatii trebuie sa stii foarte bine daca si unde si cu ce ai gresit tu, care au fost lucrurile care te deranjau la el, si astfel vei sti ce sa eviti pe viitor la un potential partener sau ce greseli din comportamentul tau sa nu mai repeti.

Te misti prea repede

Cand esti entuziasmata de adrenalina pe care ti-o da noutatea unei relatii, este tentant sa arzi toate etapele normale si sa iti doresti deja sa comanzi invitatiile de nunta. Insa acest lucru s-ar putea sa nu fie tocmai pe placul noului tau partener. Chiar daca isi doreste si el sa isi intemeieze o familie, probabil ca are nevoie de timp pentru a te cunoaste suficient, pentru a constata cat de bine va potriviti pe termen lung, pentru a-ti cunoaste familia si a descoperi ce pasiuni comune aveti sau cum vezi tu viitorul in doi.

Daca tu esti genul care-i spui dupa primele cateva intalniri ca "ar fi un loc ideal pentru o petrecere de nunta, nu crezi?" cand luati masa la un restaurant, sau sugerezi ca mamei tale sigur i-ar placea un ginere ca el, desi inca nici nu s-a pus problema ca el sa te invite sa-i cunosti familia, s-ar putea sa-l sperii si sa dea bir cu fugitii.

E bine sa amani intalnirea cu familia sau cu prietenii lui cel putin trei luni si sa va acordati suficient timp doar pentru voi doi.

Ignori semnalele de alarma

Tuturor ni se poate intampla. Te intalnesti cu cineva de cateva ori, ti se pare ca totul merge perfect si ca e un partener minunat pana cand, intr-o buna zi injura o chelnerita intr-un restaurant sau incepe sa povesteasca amanunte neplacute despre fosta lui partenera. Nu ignora aceste semnale de alarma privind caracterul unui barbat. Poate ca iti place foarte mult cum arata, poate ca va intelegeti foarte bine in pat, insa daca un barbat ajunge sa ridice tonul la tine dupa cateva intalniri sau se poarta urat cu animalele, este clar ca nu e o persoana de calitate si in timp, aceste trasaturi de caracter s-ar putea agrava. Nu incerca sa-ti spui ca-l vei putea schimba.

Postezi prea mult pe retelele de socializare

Ai grija ce si cat postezi pe conturile tale de social media. Bineinteles, poate ca tie ti se pare ca ti-ai intalnit jumatatea si pentru tine este foarte important ca toti sa afle cat mai curand posibil ca esti intr-o relatie, dar poate ca el nu-si doreste inca sa spuna tuturor acest lucru. Nu trebuie sa-l bati la cap si nici sa va certati din cauza ca el nu pune selfie-uri cu voi doi pe Instagram si nici nu te eticheteaza in postari cu "te iubesc pisoiasul meu frumos" pe Facebook. Asa cum iti spuneam si mai sus, daca te vei apuca sa postezi chestii de genul "Sunt intr-o relatie si ma simt fantastic, cred ca el este alesul", s-ar putea sa obtii efectul contrar si sa-l pui pe fuga.

Esti prea disponibila

Atunci cand crezi ca in sfarsit ti-ai gasit partenerul de viata, poti fi tentata sa renunti la toate planurile si visurile tale si sa-ti dai viata cu totul peste cap pentru a fi impreuna cu el.

Desi a fi serioasa in privinta unei relatii matrimoniale, poate presupune sa faci si compromisuri atunci cand viitorul comun o cere, asta nu inseamna ca e cazul sa renunti la cursuri, la jobul tau sau la vacanta planificata cu un an inainte pentru a te muta intr-un oras cu el, sau pentru a fi mereu impreuna.

Daca esti mereu disponibila pentru el si nu pui si putina distanta intre voi, s-ar putea sa te considere disperata, sau prea usor de cucerit si sa-si piarda interesul pentru relatia voastra. Nu renunta la iesirile tale cu prietenele in oras doar pentru ca el ti-a dat un mesaj ca ar dori sa treaca pe la tine.

Inregistreaza-te