Cum sa te porti la o intalnire cu o persoana divortata?

Pe un site de dating online poti intalni atat femei cat si barbati singuri si dornici de a cunoaste persoane noi. Multi dintre ei se inscriu in cautarea unui partener de viata, altii au trecut insa deja printr-o relatie matrimoniala.

Ce faci daca se intampla ca cel/cea de care-ti place de pe Compatibilitate.ro a trecut printr-un divort? Exista anumite reguli de comportament care sa te ajute sa ai o relatie frumoasa cu o persoana divortata? Ei bine, nu le putem numi tocmai reguli dar exista intr-adevar anumite sfaturi care, daca le vei urma, te vor ajuta sa gestionezi mai bine intalnirile cu cineva care a trecut printr-un divort.

Evita discutiile despre planuri de viitor

Cel mai probabil, partenerul tau de dating proaspat divortat/a nu este inca pregatit sa raspunda la intrebari de genul "unde crezi ca va duce relatia noastra?", este si-asa un lucru uimitor ca au reusit sa-si dea intalnire. Lasa relatia sa se dezvolte de la sine fara a incerca sa faci planuri de viitor. Bucura-te de momentele petrecute impreuna si lasa viitorul sa vina (pentru ca oricum asta se intampla) si sa va surprinda. Sa incerci sa definesti tipul de relatie pe care il veti dezvolta inca de la primele intalniri, nu este cea mai buna idee cand te intalnesti cu o persoana divortata.

Ofera-i spatiu

Adesea, cei divortati au nevoie de timp sa se obisnuiasca cu noul lor statut de persoane singure sau de parinti singuri. Desi datingul este ceva necesar in viata lor, au totusi nevoie si de timp suficient pentru ei insisi, pentru a se acomoda cu schimbarile survenite in viata lor si pentru a se redefini ca persoane. Ai doar de castigat daca-i vei oferi timp si nu-l/o vei presa sa fiti non-stop impreuna. Va castiga astfel incredere in el/ea.

Distrati-va cat de mult posibil

Ce poti face la intalnirile cu o persoana divortata? Cel mai bun remediu pentru a trece peste un astfel de episod traumatizant este pentru oricine sa se distreze cat mai mult. Iesiti la restaurante, cafenele sau terase, faceti plimbari lungi, sugereaza vizite la muzee sau mergeti impreuna la concerte. Un film vazut impreuna sau o piesa de teatru va vor oferi ocazia de a petrece timp de calitate impreuna fara a fi necesar sa dialogati non-stop, iar ulterior vor constitui subiecte numai bune pentru conversatii fara "probleme".

Nu te juca cu sentimentele lor

Inevitabil, o persoana care a trecut printr-un divort poarta cu sine niste traume emotionale pe care ii va fi destul de greu sa le vindece. Cand ai de a face cu astfel de oameni, este cel mai bine sa nu te joci cu sentimentele lor ci sa le spui deschis si direct de la bun inceput daca esti dispus/a sa va mai intalniti, daca poti sa-i oferi spatiul si timpul necesar pentru a trece peste probleme sale, daca ai sentimente serioase in legatura cu el/ea.

    Inregistreaza-te