Mituri demontate despre dating la peste 45 ani

Exista uneori impresia gresita a celor aflati in cautarea unei relatii ca dupa o anumita varsta, nu mai este potrivit sa incerci online dating-ul.

Afla mai jos de ce nu este adevarat ca cei/cele de peste 45 de ani nu isi mai dau intalniri sau nu mai sunt interesati de relatii matrimoniale.

Mitul nr. 1: Cei peste 45 de ani nu mai au suficienta energie si entuziasm pentru dating

Poate ca acest lucru era adevarat acum cateva zeci de ani, pe vremea bunicilor cand foarte multi oameni lucrau in mediul rural in activitati excesiv de grele si consumatoare de timp si energie.

Astazi insa, nivelul de trai al populatiei a crescut si s-a imbunatatit, si la 45 de ani majoritatea femeilor si barbatilor singuri sunt foarte sanatosi si activi.

Mitul nr. 2: Peste 45 de ani scade dorinta pentru relatii sexuale

Acesta e unul dintre cele mai populare mituri si in acelasi timp, cel mai indepartat de realitate. Oamenii nu-si pierd interesul pentru relatii intime la aceasta varsta, de fapt, dupa 45 de ani se poate spune chiar ca un partener are cu adevarat experienta pentru a savura cu mare placere sexul si suficienta intelepciune pentru a se bucura de tot ceea ce are de oferit celalalt din acest punct de vedere si a scapat de multe prejudecati in dormitor.

Mitul nr. 3: Persoanele aflate la varsta mijlocie au prejudecati

La fel ca in privinta tuturor generalizarilor, si aceasta este departe de a fi adevarata. In realitate, oamenii pot fi ingusti la minte si pot avea prejudecati la orice varsta – depinde de fiecare individ in parte sa accepte lucruri noi in viata sa, sa fie deschis pentru noi experiente si sa se aventureze pe “taramuri” necunoscute plin de curaj.

Adeseori chiar, persoanele trecute de 40 de ani pot fi mai moderne si mai deschise fata de noutate ca cei de 20 de ani, datorita faptului ca au atins un anumit nivel de educatie, si-au definitivat si aprofundat studiile sau pur si simplu au mai multa experienta de viata.

Mitul nr. 4: La 45 de ani bagajul emotional al unei persoane este coplesitor

Ca sa fim cinstiti, aceasta afirmatie nu este in totalitate gresita. Nu putem presupune ca cineva a ajuns la aceasta varsta fara a avea in spate o serie de experiente in viata sentimentala, insa modul cum l-au influentat acestea nu este neaparat necesar sa fie negativ.

Unii s-ar putea gandi ca trecutul ar putea influenta negativ experientele relationale din prezent, altii insa isi vor da cu siguranta seama ca bagajul emotional te poate ajuta sa realizezi faptul ca in viata nu exista doar alb si negru si sa apreciezi diversitatea de optiuni si experiente oferite de alte persoane carora le dai voie sa faca parte din viata ta sentimentala.

La fel ca multe alte lucruri in viata, si varsta pana la care cineva poate fi activ in lumea online dating-ului tine de perspectiva despre viata a fiecarui om in parte.

Niciodata nu este prea tarziu sa-ti gasesti adevarata dragoste sau sa te bucuri de noi experiente si relatii.

Compatibilitate.ro este locul ideal pentru a face acest lucru indiferent ca ai 20 sau 60 ani.

Inregistreaza-te