Partenerul ideal este un alter ego sau cineva cu pasiuni diferite?

Bunul simt ne spune ca in general, oamenii care au pasiuni comune, acelasi stil de viata, un comportament si o personalitate asemanatoare au mari sanse sa fie compatibili si sa isi gaseasca fericirea intr-o relatie unul cu celalalt.
Insa acest lucru nu inseamna ca daca vei cunoaste pe un site de dating online pe cineva asemanator tie, acea persoana este partenerul tau ideal.

O relatie cu cineva foarte asemanator cu tine in ceea ce priveste dorintele, pasiunile si obiceiurile de viata poate fi comoda dar si foarte monotona.

Compatibilitatea nu inseamna doar sa va placa aceleasi lucruri

Daca vorbim despre compatibilitate, pentru a defini exact aceasta notiune ar trebui sa trecem peste ideea preconceputa ca inseamna doar potrivirea dintre doi oameni care au aceleasi gusturi.

Cand esti compatibil cu adevarat cu cineva poti avea aceleasi preferinte dar poti si sa nu fii de acord cu el in multe alte subiecte si privinte si sa ramaneti totusi multumiti de timpul petrecut impreuna. Important este cat de bine va simtiti cand sunteti alaturi, nu doar sa fiti de acord unul cu celalalt intotdeauna.

Lucrurile usoare nu sunt provocatoare

Gandeste-te la toate experientele din viata ta care au generat cu adevarat o schimbare, care au avut un impact semnificativ asupra dezvoltarii tale emotionale. Au fost experiente usoare prin care ai trecut fara bataie de cap, transpiratii si stress? Sau dimpotriva?

In general, toate lucrurile semnificative din viata noastra presupun un consum nervos, un anumit nivel de stres si agitatie pe toate planurile. Si la fel se intampla si cu dragostea. Atunci cand este vorba despre ceva care merita cu adevarat, nu va fi niciodata usor.

Slabiciuni la patrat

Daca esti pe Compatibilitate.ro in cautarea unui partener care sa-ti semene pentru ca esti convins/a ca adevarata dragoste o poti gasi doar alaturi de cineva care are acelasi caracter si personalitate ca tine, s-ar putea sa nu faci o alegere tocmai corecta.

Sa ai o relatie cu o persoana care-ti seamana inseamna sa aduci in viata ta de doua ori mai multe slabiciuni decat aveai deja. De exemplu, daca tu esti o persoana sedentara ar fi dragut sa te intalnesti cu cineva care apreciaza ca si tine serile petrecute in fata televizorului sau citind o carte, insa ti-ar fi mult mai bine cu cineva care te invita la o plimbare, intr-o excursie sau la un concert in aer liber.

Bineinteles ca este dragut sa admirati amandoi aceleasi lucruri cand vizitati un muzeu, insa cineva cu gusturi diferite de ale tale ar putea sa-ti deschida si tie noi orizonturi si sa te atraga sa descoperi lucruri noi si nebanuite.

Ideea de baza a acestor sfaturi este aceea ca e bine sa-ti regandesti strategia de dating si sa dai o sansa si celor care par total opusul tau sau macar sunt diferiti. Pasiunile comune sunt bune, dar pasiunile diferite pot fi benefice pentru a alunga monotonia care poate surveni in viata unui cuplu.

Inregistreaza-te