7 motive pentru care e bine sa te casatoresti

Desi sunt tot mai multe persoane care considera ca in secolul 21 este suficient sa iubesti si sa fii iubit pentru a fi fericit, si nu e necesar sa te casatoresti cu acte in regula pentru asa ceva, exista studii serioasa care arata ca persoanele casatorite au parte de multe beneficii si avantaje de toate genurile.

Viata sexuala:

Oamenii casatoriti au parte, conform studiilor, de mai mult sex decat cei necasatoriti. Se pare ca in procent de 25-30%, femeile si barbatii aflati intr-o relatie matrimoniala se bucura de mai multe relatii intime cu partenerul decat cei care au parte doar de aventuri pasagere. Si nu doar "cantitatea" este cea care face diferenta la capitolul vietii sexuale a persoanelor casatorite, ci si calitatea. Sexul intr-un cuplu legal se pare ca este privit de cei doi parteneri ca un simbol al iubirii lor, implica mai multa intimitate emotionala nu doar fizica si fidelitate.

Cariera:

Te intrebi ce legatura poate fi intre locul tau de munca si faptul ca esti casatorit/a sau nu? Ei bine, foarte multi angajatori considera ca o persoana casatorita denota mai multa responsabilitate, stabilitate si are o mai mare motivatie de a reusi, astfel incat il/o vor prefera in cazul unui interviu de angajare.

Recunoasterea legala:

Societatea, comunitatea locala, organizatiile religioase, familia in care te-ai nascut, toti accepta si recunosc o uniune legala si atribuie un anumit statut de seriozitate si maturitate celor casatoriti.

Ca sa nu mai vorbim de bunurile comune care devin ale amandorura, de avantajele de a obtine mai usor un credit sau de ofertele speciale pentru familii.

Aspectul financiar:

Atunci cand esti casatorit/a exista o motivatie mai mare de a economisi si de a investi ulterior in proiecte comune, existand insa si posibilitatea de a primi sprijin material pentru proiectele personale.

Sotii beneficiaza de drepturi banesti sau de alte avantaje (pensii de urmas sau asigurari medicale), lucruri care nu sunt asigurate decat celor a caror relatie este oficializata.

Copiii:

Pentru copii, casatoria parintilor lor ofera siguranta, stabilitate si o fundatie pe care pot sa-si construiasca propriul viitor si sa puna bazele unei dezvoltari emotionale sanatoase. Numeroase studii au demonstrat pana acum ca acei copii care au parintii casatoriti reusesc mult mai bine in viata decat cei ai caror parinti nu se casatoresc niciodata.

Suport fizic si emotional:

Atunci cand cineva sufera sau are parte de o dezamagire sau un esec dar are alaturi sotul sau sotia, trece mult mai usor peste problemele intampinate. Fie ca este vorba de o afectiune fizica, o boala sau doar o problema emotionala, suportul sotului/sotiei este intotdeauna esential si contribuie enorm la rezolvarea situatiei. Si, asa cum mentionam si mai sus, pe langa suportul psihic, atunci cand esti casatorit ai parte si de sprijin financiar.

Sanatate si calitatea vietii:

Se pare ca unul dintre cele mai interesante aspecte ale vietii celor casatoriti care a fost demonstrata statistic este acela ca traiesc mai mult si au stare de sanatate mai buna.

Casnicia te ajuta si te motiveaza sa adopti obiceiuri alimentare si stil de viata mai sanatoase si ofera un excelent suport pentru a te mentine in standarde optime de vitalitate si multumire.

Cazul contrar, femeile singure devin mai usor depresive, au tendinta de a nu se ingriji la fel de bine de sanatatea lor, iar barbatii neinteresati de o relatie matrimonala au intr-un procent mult mai mic succes in cariera.

Asadar, ai toate motivele sa faci si tu pasul cel mare. Pentru fiecare om exista un partener de viata potrivit, tot ceea ce trebuie sa faci este sa-i oferi sansa sa intre in viata ta. Si pentru acest lucru suntem aici noi cei de la Compatibilitate.ro.

Inregistreaza-te