De ce e bine sa iesi la intalniri cu persoane divortate

Toata lumea are un trecut, nu e nimic ciudat sau gresit in asta. Unii au avut mai multe legaturi de scurta durata, altii si-au petrecut mai mult timp alaturi de un singur partener, in timp ce altii au facut chiar marele pas catre o relatie matrimoniala, doar pentru a esua si a ajunge sa divorteze.

In lumea dating-ului online poti cunoaste parteneri din oricare dintre aceste categorii, insa in acest articol ne propunem sa-ti demonstram de ce nu e bine sa fugi de persoanele divortate, ba chiar dimpotriva.

De la motive practice pana la cele de natura psihologica nu este deloc indicat sa te temi sa-ti dai intalnire cu barbati singuri sau femei care au mai fost casatorite existand numeroase avantaje in relatiile cu ei/ele.

Au demonstrat ca nu se tem de angajamente

Pentru inceput, sa mentionam doar faptul ca cineva care a mai fost casatorit a demonstrat deja ca nu se teme sa-si ia angajamente pe termen lung - a facut deja asta. Si chiar daca i-a iesit prost prima data, este totusi un semn cat se poate de clar ca pentru el/ea institutia casatoriei este importanta si nu este genul de persoana care sa dea bir cu fugitii la primul indiciu ca lucrurile devin serioase.

Stiu ce inseamna traiul in comun

In al doilea rand, cei divortati sunt deja "educati" in privinta traiului in comun. Ei stiu deja ce inseamna sa locuiesti impreuna cu partenerul, au invatat sa faca fata regulilor privind impartitul aceleiasi camere de baie, treburilor domestice si micilor dispute privind programele de televiziune pe care sa le urmareasca seara.

Si nu e bine sa subestimezi niciodata acest avantaj. Pana cand cineva nu a experimentat pe propria piele ce inseamna traiul in comun, nu-si poate imagina toate acele mici probleme ce se pot ivi atunci cand un cuplu isi intemeiaza o gospodarie comuna.

Sunt bun comunicatori

Cel de-al treilea avantaj al intalnirilor cu persoane divortate este acela ca stiu cum sa comunice eficient.

O casnicie implica nevoia de a comunica si de a te consulta asupra a numeroase aspecte ale traiului zilnic, de la facturile de platit pana la coordonarea programelor celor doi parteneri si a gestionarii problemelor cu rudele comune.

Fiecare dintre noi vine intr-o relatie cu propriul bagaj emotional, iar cei care au un trecut emotional incarcat si plin de experiente cum sunt cei care au trecut deja printr-o casatorie pot prezenta avantajul de a fi parteneri mai comunicativi, intelegatori si care stiu foarte bine care le sunt prioritatile in viata.

Chiar daca relatia voastra nu se va transforma intr-una matrimoniala, intalnirile cu o persoana divortata iti pot oferi sansa de a "arunca o privire" in realitatea lumii celor casatoriti si te poate invata o lectie sau mai multe despre relatiile serioase si de lunga durata.

Inregistreaza-te